Kerst in het Museum

15 december tot en met 12 januari 2014

In de feestmaand december is een bezoek aan het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert extra aantrekkelijk. Het sfeervolle interieur van het monumentale Gemeentemuseum Jacob van Horne is versierd met kerstdecoraties.

In het museum is tot aan Driekoningen een verzameling kerstvoorstellingen te zien uit de eigen collectie, waaronder de oudste kerststal van Noordwest-Europa.

Verhalen rond de collectie

Conservator
John van Cauteren

Op Eerste Kerstdag 25 december heet de conservator John van Cauteren van het museum u van harte welkom en vertelt hij u graag  over de bijzondere kerstverzameling van het museum, het ontstaan van de kerststal en de rol die de heilige Franciscus van Assisi daarin heeft gespeeld. Ook andere vragen over de rijke collectie van het museum beantwoord hij graag.
Tijdens uw rondgang kunt u genieten van een kop koffie of thee met een kerstversnapering, of een glas fris voor de kinderen.

Extra korting met Weerterlandpas tijdens de kerstdagen
Tijdens Eerste en Tweede Kerstdag ontvangen introducés van Weerterlandpashouders korting op de entreeprijs voor het Gemeentemuseum Jacob van Horne. Zij betalen net als de Weerterlandpashouders geen € 4,00 maar slechts € 2,00 euro entree. De actie geldt voor maximaal vijf introducés per Weerterlandpas.
Kinderen en jongeren tot 18 jaar en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Openingstijden musea
Iedere dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag is het museum ook geopend.
Op Nieuwjaarsdag is het Gemeentemuseum Jacob van Horne gesloten.

Persbericht vrijdag 13 december 2013 Kerst in het Museum

Beleef kerst in het gemeentemuseum Jacob van Horne. Met ons. In Weert